Topchefers råd til succes

  • af
Topchefers råd til succes

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Her på siden har vi læst en række forretningsbøger og biografier af succesfulde CEO’s, og derfor blev det tydeligt for os, at de ofte siger det samme. De formulerer det altid på deres egen måde, da vi alle sammen både er forskellige, men stadigvæk har vi en række lighedspunkter.

Derfor vil vi dele nogle af de råd, som går igen for en række forskellige succesfulde virksomheder. Alt fra Tesla til Microsoft og helt tilbage til Henry Ford og Rockerfeller. Mange ting har ændret sig pga. internettet, men måden man får succes på, har ikke ændret sig markant siden dengang.

Start simpelt – få syr på regnskabet

Rockerfeller startede sin karriere som bogholder, så gennem hele livet var det vigtigt for ham, at der var styr på regnskabet. Han skulle eftersigende have været overrasket over, hvor mange virksomheder, han kunne købe, fordi de ikke havde styr på, hvornår de tjente penge, og hvornår de tabte penge.

Du kan ikke konkurrere i en hård forretningsverden, hvis du ikke har styr på noget så simpelt som dit regnskab. Det har aldrig været lettere at få styr på, end det er i dag, da du kan starte med et gratis og brugervenligt regnskabsprogram. Verden belønner den, som har styr på sit regnskab, og hvis du skal starte et sted, så gå aldrig hjem fra dit kontor, før du har ordnet dit regnskab. I længden kommer det til at gøre den helt store forskel til, om du kan udvide din virksomhed og om den overlever i længden.

Jeg vil ikke anbefale, at du starter med et excelark og bare gemmer dine dokumenter i din e-mail indbakke. Få styr på dit regnskab eller betal andre for at få styr på det. Det er dine eneste muligheder.

Lær noget nyt hver eneste dag

Warren Buffett skulle bruge det meste af sin hverdag på at læse, og det samme gør Mark Cuban fra Shark Tank. Deres holdning til livet er, at du skal vide mere, når du går i seng, end da du stod op.

Det betyder, at du både skal læse bøger, tage kurser osv. Når din virksomhed vokser, får du nye udfordringer, som du ikke bør prøve at løse uden at få hjælp af andre. Mange har været igennem det, som du skal i gennem nu, eller allerede står i. Som topchef er det en god idé at tage en executive MBA uddannelse, da den giver dig de redskaber, som du skal bruge til at få din virksomhed op i næste gear.

Men du skal huske, at du også skal bruge meget tid på at implementere alle disse idéer og arbejde hårdt på dem, hvilket får os frem til sidste punkt, som alle topchefer godt ved.

Hold øje med bolden – fokus giver vækst

Du skal arbejde hårdt for at få succes. Sam Walton, stifteren af Wal-Mart, giver i sin bog en række råd til, hvordan du får succes. Inden han skriver rådene, starter han med at sige, at for at følge rådene, skal du starte med at arbejde hårdt. Han skriver, at hvis du ikke allerede ved det, så er der ingen råd, der kan hjælpe dig i livet.

Derfor skal du have en klar plan for, hvor du vil hen med din virksomhed, og hver dag skal du møde ind og arbejde mod den plan. Derfor skal du holde øje med din plan, da du ellers ender med at jagte andre menneskers visioner.

Hvis du følger disse råd, så kan det være, at det en dag er dig, som vi kommer til at se i Løvens Hule, og så har du også fortjent det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *