RKI registrering – Hvad er det?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

RKI er et register hvor virksomheder, som medlem, kan indberette dårlige betalere så det bliver RKI registreret at den pågældende har gæld som ikke er blvet betalt. Virksomheder kan så tegne abonnement på at kunne hente oplysninger omkring personer og virksomheder der skal handles med i forhold til om man har en RKI registrering og dermed en dårlig historie rent betalingsmæssigt. Virksomheder kan derved undgå at komme til at levere varer eller serviceydelser til nogen som ikke har mulighed for at betale. Er man blevet registreret i RKI kan alle medlemsvirksomheder så se at man har gæld som burde være blevet betalt. Ønsker man at vide om man er registreret i RKI så kan man henvende sig til experian hvor alle har mulighed for at efter egne kreditoplysning i RKI registret – og dermed få en konkret rki-registrering at se. Virksomheder som ikke er kunder hos Experian, må ikke bruge truslen om evt. RKI anmeldelse for at presse på efter en betaling.

Læs også om RKI lån

Et godt råd for at undgå RKI registrering er, at holde en god direkte dialog med de kreditorer som man skylder mest eller som man har overskredet betalingsaftaler i forhold til.

Et andet råd for at kunne afdrage mest muligt er at afsætte et fast beløb til impulskøb hver uge. Det skaber overblik og man kan nemt øjne næste uges “lommepenge hvis pengene slipper op nogle dage før næste uges “lommepenge” frigives.