Billån – Få det billigste lån til bilen

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Hvis du skal bruge et lån til bilen så kan du sammenligne lånemulighederne her på siden og finde det bedste lån til dig.

Billige lån

“Hvad er et billån?”

Billån er et privatlån med det enkeltstående formål at finansiere bilkøb. Selvom privatleasing er blevet betydelig mere populært de senere år, er billån stadig den foretrukne metode til bilfinansiering. Billån kan tages enten i banken eller hos bilforhandleren.

Hvad skal man oplyse ved optagelse af et billån?


Billån har normalt maksimalt en løbetid på 10 år, som afhænger af bilens alder og låntagers økonomi. Derfor vil man ofte skulle besvare en del nærgående spørgsmål når man vil optage et billån, hvilket kan være med til at afskrække nogle. Det betyder også at billån er sværere at få end f.eks. forbrugslån, men dog langt nemmere end boliglån.

Billån hos banken eller forhandleren?


Man skal være opmærksom på at det oftest kan være meget dyrt at tage billån hos forhandleren, så der kan spares et betydeligt beløb ved at tage billån i banken. Mange bilkunder har dog ikke undersøgt priserne på forhånd så de ender ofte med billån hos forhandleren alligevel. Selvom banken kalder det billån betyder det ikke nødvendigvis at det er de bedste eller billigste lån at finansiere et bilkøb med. I enkelte tilfælde kan det betale sig at finansiere bilen med et forbrugslån eller en kassekredit i stedet for et billån. Det afhænger selvfølgelig af lånets størrelse hvilken lånemulighed, der bedst betaler sig. Dog er billån for det meste billigere fordi man stiller bilen som sikkerhed. Det betyder at hvis man af en eller anden grund ikke kan betale af på sit billån, kan banken inddrage bilen og sælge den for at afvikle billånet.

Hvordan kan man få overblik over hvilket lån der er billigst?


Hvis du vil sammenligne forskellige billån er det bedste at undersøge lånets ÅOP (Årlig omkostning i procent). Alle billån skal oplyses med deres ÅOP, dette angiver et % tal for hvor meget du skal betale tilbage for at udligne lånet inkluderet renter og alle andre omkostninger. Den laveste ÅOP vil derfor angive om du får det billigste billån. Det er nemt at checke lånemarkedet for billlige lån på nettet før du går til bilforhandleren. Så har du en fornemmelse af om forhandlerens lånetilbud er dyrt eller billigt. Noget du bør være opmærksom på er, at rentedelen af lånet er fradragsberettiget derfor reduceres dine omkostninger hvis du sørger for fradrag på selvangivelsen for disse.

Læs også om ekspress lån