Billeasing – Hvad er det?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Når man skal have ny bil, er det en god idé at overveje, om bilen skal købes eller leases, da der er fordele og ulemper ved begge dele. Overordnet set er det en god ide at være bevidst om, hvor man er i livet, og hvad man ønsker af en bil. At købe ny bil i Danmark kan meget vel blive en bekostelig affære, og skal man efter et par år sælge igen, for man sjældent den pris man ønsker sig for bilen. Det er især i de første år af bilens levetid, at den mister meget af sin værdi. Så hvis man gerne vil have ny bil hvert 2-3 år, kan man med fordel overveje billeasing. Ønsker man derimod at have bilen i minimum 5-6 år, kan det bedre betale sig at købe og så får man ofte behov for et billån. En af fordelene ved at lease er, at man ikke selv skal stå for reparationer. Man skal kun betale for vedligehold, såsom at olieskift mm. Men sørg for at læse kontrakten grundigt igennem, inden du skriver under, så du ved, hvad du selv skal stå for.

Leasing kan bedst betale sig for personer med stabilt liv Er man færdiguddannet og søger nyt job, eller befinder man sig i et nyt forhold, hvor tingene kan ændre sig inden for de næste par år, kender man måske ikke helt sine behov for en bil. Har man derimod et fast job og er i et fast forhold, måske med børn, kender man med stor sandsynlighed sine behov lidt bedre. Det er behov som biltype, og hvor mange kilometer man skal køre. Derfor siger man, at leasing bedst kan betale sig for personer med stabilt liv.

Det skal du være vide inden du leaser en bil:

  • Har du besluttet dig for at lease en bil, er det en god idé at bruge standardkontrakten. Med standardkontrakten er du fri for ubehagelige overraskelser og uforudsete regninger.
  • Vær klar over, hvor meget du kommer til at køre i leasingperioden. Du ønsker ikke at betale mere i leasingperioden, hvis ikke du kører alle de kilometer, der er inkluderet i kontrakten. Kører du derimod mere, end du havde regnet med, kan det koste dig dyrt.
  • Undgå at lease en bil, der er for lille. Skal du have en ny og opsige din kontakt inden udløbsdatoen, er der stor sandsynlighed for, at du mister dit indskud.