Mobillån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

“Hvad er et mobilån?”
“Mobillån eller såkaldte smslån, er meget kvikke lån du opnår ved at ansøge med mobilos det vil sige ved at sende en sms. Mobillån er yderst let tilgængelige at komme til, og du skal oftest ikke fortælle det til nogen hvorfor du har brug for lånet, altså hvad pengene skal bruges til.

Typisk er det små lån til forbrug” eller når man  har brug for et kviklån.

“Hvor kan man ansøge?”
Der finde masser af långivere af mobillån, og kampen på dette lånemarked gør at man nogle gange kan opnå nogle mere favorable vilkår. F.eks. kan det i enkelte tilfælde lade sig gøre at låne penge på trods af RKI registrering. Mobillån er oftest mindre lån på typisk 500-3.500 kr. med en kort løbetid.

“Er der ulemper ved mobillån?”
Ulemperne ved mobillån er at de kan være bekostelige. Ved nogle mobillån betaler man en meget lille rente, men til gengæld betaler man et højt oprettelsesgebyr, og hvis lånets løbetid er ret kort, i mange tilfælde feks. 30 dage, kan det give en ÅOP (Årlig omkostning i procent) på hundrede procent+.

ÅOP er et tal for hvad et lån koster gennem hele dets levetid, indbefattet renter, gebyrer og andre omkostninger der løber på i forbindelse med oprettelsen og afviklingen af lånet. ÅOP påvirkes af at renten ikke varierer for meget, men med en fast løbetid på mobillån kan renten betegnes som fast (normalt ændres renten en gang i kvartalet eller hvert halve år). ÅOP gør det lettere at sammenligne de forskellige mobillån, når man har fundet lånet med lavest ÅOP, så skulle man være sikker på det er det billigste givet at låneperioden er ens. Selvom mobillån er indrettet efter at man nemt og hurtigt kan tage dem fra mobilen, kan det jævnligt betale sig at søge rundt efter det billigste mobillån. Der kan være penge at spare lånene imellem, så tiden kan være givet godt ud.

“Så hvad skal man oplyse på sms?”
Ofte er det:

  • Navn, adresse og cpr. nr.
  • En konto til indbetaling af lånet når det udbetales
  • Hvor længe man vil bruge til at afdrage pengene

“Finans-online fortæller også om mange andre elementer ved forskellige lån og hvor de kan opnås – se eksempelvis nedenstående links:

Forbrugslån

Billige lån

RKI lån trods registrering

Lån uden sikkerhed

Kviklån

Online lån eller internetlån