Hvordan banklån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

“Jeg har brug for at få uddybet hvad et banklån er og om der findes forskellige former for banklån. Er der alternativer?”

Et banklån er, for nu at begynde helt elementært, et lån som optages gennem en bank eller sparekasse. Med en samlende betegnelse i et pengeinstitut. Det vel nok mest benyttede banklån er et almindeligt lån til dig som privatperson, fordi det som oftest er den billigste måde at låne penge. Grunden til at banken kan lave dette lån til en billig pris er at cer garderes mod tab ved at efterspørge en beskrivelse af hvad privatlånet skal bruges til og det afklares hvordan man har mulighed for at tilbagebetale lånet. Denne præcise opfølgning sker i forhold til de fleste banklån og kan være med til at besværliggøre det for mange som ikke lige kn give svar på det. Alternativet kan så være i stedet at vælge andre lån såsom mobillån eller mobil smslån eller et hurtigt kviklån. I modsætning til til banklån er de ofte utroligt ligetil at opnå bevilligede men til gengæld er de nogle gange dyrere.

Skal man bruge meget store beløb kan det som regel bedst svare sig at forsøge at opnå et banklån eksempelvis når lånebeløbet er kr.50.000 eller måske kr.100.000.

“Hvad er der af omkostninger ved oprettelse af et banklån?”
Omkostningerne ved oprettelse af et banklån er ofte relativt mange og store hvilket medfører at ÅOP (Årlige omkostninger i procent) bliver forholdsvis høj hvis lånebeløbet er lille. Derfor er et lån fra banken særligt godt til billån eller som investeringslån. Udover oprettelsesgebyr er der selvfølgelig rentesatsen altså den rente man skal betale for at låne pengene. Og skal der tages pant i det man bruger pengene til skal der også betales stempelomkostninger dvs. omkostninger ved tinglysning.

“Er der forskel på priserne bankerne imellem?”
Der kan være store forskelle på bankernes opkrævning af omkostninger når et banklån skal oprettes og også på hvor høj en rente man skal betale. Det er derfor oplagt at få fat i flere tilbud på banklån fra flere forskellige pengeinstituer, fordi der kan være mange penge at tjene ved at finde den billigste. Der skal ved tilbud om banklån oplyses Årlige Omkostninger i Procent. Forkortet “ÅOP” hvilket er et udtryk for de årlige omkostninger for et banklån. Det indeholder såvel rente som oprettelsesgebyrer. Derudover tager det med hvor tit der sker rentetilskrivning. ÅOP kan opfattes som “meterprisen” på banklån og skulle gøre at man nemt kan sammenligne banklån dog siger det ikke noget om hvad man får af servoe og prisen ved iøvrigt at være kunde i banken.

“Vi skal købe hus, skal vi bruge et banklån?”
Kort fortalt så bruges banklån ved huskøb som oftest til at betale udbetalingen og optages som et boliglån. Hvorimod realkreditlån er billigere til finansiering af det meste af købet. Et realkreditlån kan lovmæssigt kun dække 80% af købsprisen så har man ikke til udbetaling skal der optages et boliglån. Det tilrådes at man har en vis del af udbetalingen sparet inden man køber.