Huslån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Huslån, eller boliglån om man vil, er som navnet giver et fingerpeg om, et lån man tager til at finansiere boligkøb. Huslån kan fås i banken, hos et realkreditinstitut eller på nettet. Huslån kan fås fastforrentede eller som flexlån hvor renten varierer, men det er svært at sige om man skal vælge det ene eller det andet. Det kommer an på om man mener at renten kommer til at falde eller stige. Hvis man tror den falder skal man vælge flexlån, men hvis man mener den stiger skal man vælge fastforrentet lån. Om man vælger flex eller fastforrentet huslån afhænger selvfølgelige også af hvor risikovillig man er. Flexlån er billige men er forbundet med en større risiko for låntager end fastforrentede lån, som til gengæld er lidt dyrere. Hvis man derfor bliver lovet et billigt huslån med næsten ingen risiko så er der noget galt. Pris og risiko hænger altid sammen når det handler om lån.

Har man et forbrugslån eller anden dyr klatgæld når man skal ud og købe hus, kan man med fordel finansiere købet med et afdragsfrit huslån. På den måde kan man hurtigt få betalt den gamle dyrere gæld af i stedet for det billige huslån. Her er det selvfølgelig vigtigt at tilpasse den afdragsfri periode, så den passer til tiden det tager at afvikle den gamle gæld.

Når man skal finde det billigste hus lån er det en god idé at søge rundt og forsøge at danne sig et oveblik over de mange og skiftende tilbud som løbende lanceres og reklameres. Der er flere inernet sider, som samler de forskellige låneudbyderes tilbud, så man hurtigt og nemt kan sammenligne dem. Der kan være en stor månedlig besparelse fra de billige til de dyre lån. Når du skal sammenligne dem, så beregn boliglån ud fra samme løbetid, for ellers kan de ikke sammenholdes. Husk at der ikke er noget bolig lån, som passer til alle. Det er individuelt fra person til person hvilket lån der passer dem bedst, så snak med din bank om hvad du skal vælge ud fra din økonomi og præferencer.

Læs også om RKI lån