Kom godt i gang med dit boligkøb

 • af

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Står du overfor en af dine største investeringer i livet og skal købe en bolig, så er det en god idé at have en køberrådgiver ved din side. En køberrådgiver er med gennem hele købsprocessen, lige fra at finde boligen, besigtige boligen, prisforhandle samt kigge og udføre det juridiske arbejde.

For få på siden var det primært kun boligadvokaterne som havde en form for køberrådgivning, dog indebærer det kun gennemgang af bolighandlens dokumenter, samt tinglysning af skøde osv., det vil sige kun det juridiske. Flere virksomheder har nu inden for de senere år specialiseret sig inden for køberrådgivning, og dette er en vigtig faktor som du skal være opmærksom på inden du skal ud og finde din rådgiver.

Det er kun tilladt for fagpersoner at rådgive den ene part i en bolighandel. Det vil sige at når du vælger en køberrådgiver og en boligadvokat, må de kun agere som dine rådgivere. Flere ejendomsmæglere tilbyder i dag også køberrådgivning, og kalder sig købermægler. Man skal dog være opmærksom på, at en ejendomsmægler altid vil være sælger mand og derfor kan dette være en af faldgrupperne.

Hvordan vælger du en køberrådgiver?

Der er aspekter, du skal gøre op med dig selv, inden du vælger en køberrådgiver. Du skal for det første sikre dig, at de er købers mand og ikke sælgers mand. Dette fordi mange ejendomsmæglere i dag tilbyder køberådgivning, men de vil altid være sælgers mand. For det andet så skal du tage stilling til, om du har behov for flere af nedenstående faktorer, for så kan det godt anbefale sig at finde en virksomhed som specialiserer, og har samlet fagpersoner under et tag.

 • Boligrådgivning: Hjælper dig med at finde drømmehuset
 • Økonomisk rådgivning: Hjælper med at forhandle forskellige boliglån, samt guider dig til det bedste lån og de rigtige forsikringer.
 • Juridisk rådgivning: Hjælper dig med at forstå tilstandsrapport og byggetilladelser, samt gennemgår dem.
 • Forhandling: Hjælper med forhandling af bolig

Hvad er forskellen på en køberrådgiver og boligadvokat?

En køberrådgiver er som navnet siger ”en fagperson som vil rådgive dig i forbindelse med købet af din bolig”.

En køberrådgivers vigtigste rolle er at sørge for, at du kommer trygt og sikkert gennem hele købsprocessen. Det vil sige sørge for, at du ikke havner i faldgrupper, som der kan være i forbindelse med et boligkøb.

En boligadvokat kommer derimod først på banen, efter købsaftalen er underskrevet. Det vil sige, at de ikke hjælper i processen, men efter aftalen er lukket. De sørger for at kigge alle de juridiske dokumenter igennem, samt udarbejde og tinglyse skødet. 

En juridisk gennemgang omfatter:

 • Kontrol af købsaftalen og alle ejendommen øvrige dokumenter
 • Tjek af forurening
 • Tjekke op på om der er skjult gæld
 • Tjekker op på om der er nogle forpligtelser overfor
 • Udarbejdelse og tinglysning af skøde
 • Bistand med øvrige papirarbejde

Køberrådgiver eller advokat – Hvad skal du vælge?

Det optimale ville være at vælge begge, det vil sige finde en virksomhed som kan tilbyde begge. På den måde kan du med ro i maven, samt sove om natten, mens du ved, at du har fagpersoner bag dig.

Er det dyrt at få en rådgiver på?

I takt med at et boligkøb er er en stor investering i din fremtid, så er det en god ide at investere i sikkerhed. Det vil sige sørge for at alle forbehold er til stede, og at alle forholdende på ejendommen er korrekt skreven ned i tilstandsrapporten.

Invester derfor trygt i din fremtid med de rigtige fagpersoner bag dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *