Banklån eller onlinelån – hvad er forskellen?

  • af

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Sponseret

Det er ikke altid man er økonomisk stabil, og sommetider står man og mangler penge. Med de høje prisstigninger på alting i øjeblikket, så er der flere og flere som står og ikke har råd til at betale deres regninger, fordi de simpelthen ikke har pengene til det. Står du og mangler penge lige nu og her, men er i tvivl om du skal optage et banklån eller onlinelån? Så læs med her – for vi kommer nemlig her med både fordele og ulemper ved onlinelån og banklån. Så du kan blive klogere på lige præcis hvilket lån du ønsker at benytte dig af.

Fordele ved onlinelån

Låneprocessen ved et onlinelån er kort, hvilket er en fordel, hvis du står og mangler penge lige nu og her. Derudover vil pengene typisk blive sat ind på din konto samme dag, som du ansøger om lånet samt bliver godkendt til det. Ved et onlinelån skal du ikke stille noget sikkerhed, hvilket altså betyder, at du kan optage et onlinelån uden at eje noget med større værdi. Du skal heller ikke redegøre for hvad pengene skal bruges til, og du kan bruge dem lige som du har lyst til. Overvejer du at optage et online kreditlån, så findes der en håndfuld låneudbydere, du kan vælge imellem – herunder for eksempel KreditNU.

Ulemper ved onlinelån

Onlinelån har en høj rente og dermed også en høj ÅOP. Du skal derfor sikre dig, at din økonomi kan holde til det, inden du optager et lån. Derudover skal du også sikre dig, at du kan betale den månedlige ydelse hver måned, som du skal betale. Ved et onlinelån er der ingen vejledning eller feedback fra en rådgiver, hvilket gør at du altså har det fulde ansvar for at finde det mest optimale lån for dig. Du skal derfor sætte en del tid af til at researche og sammenligne låneudbydere.

Fordele ved banklån

Ved et banklån vil du ofte kunne få en lavere rente end ved et onlinelån. Banklån har derudover også ofte en lavere ÅOP. Hvis du ansøger om at optage et banklån, så bliver din privatøkonomi individuelt vurderet af din bankrådgiver, samtidig med at du får vejledning til at finde den mest optimale låneløsning for lige præcis dig.

Ulemper ved banklån

Ved et banklån er der en lan låneproces, hvilket er en ulempe, hvis du står og mangler penge lige nu og her. Dernæst stiller bankerne også høje krav til dig. Du skal først og fremmest kunne stille sikkerhed for lånet – og dette er en ulempe, hvis du netop ikke ejer noget med større værdi. Så kan det nemlig blive svært at få lov til at låne penge i banken. Du skal derudover også redegøre overfor din bank hvad lånet skal bruges til. Nu er du klar til at beslutte dig for, hvilket lån du ønsker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *