SMS lån

SMS lån
Sms lån, også kaldet mobillån, er en type ekspres lån som til forskel fra traditionelle ekspres lån er meget hurtige, da man kan søge dem direkte fra mobilen ved at sende en sms. Det tager kun få minutter at søge lånet og man kan få svar i løbet af 15 minutter. Desuden får man for det meste pengene indsat på sin konto i løbet af en times tid. Man kan låne mellem 500 og 3.500 kr. med et sms lån. Man skal ikke svare på nærgående spørgsmål om hvad man skal bruge pengene til, de eneste krav er at man er over 21 år og at man har en indkomst på over 100.000 kr./år (25 år i nogle tilfælde og 200.000 kr. i indkomst). Hvis man vil tage sms lån er RKI ingen hindring. Der findes et utal af udbydere og med den konkurrence der er indenfor sms lån, kan man hurtigt finde en der ikke stiller krav til om man er registreret i RKI.

 

Til gengæld er sms lån også de dyreste forbrugslån man kan få. Man betaler som regel ingen rente på sit sms lån, men i stedet betaler man et meget højt oprettelsesgebyr. Desuden er løbetiden kort, så man skal typisk betale lånet tilbage indenfor 30 dage. Kombineret med det høje oprettelsesgebyr gør den korte løbetid at lånets ÅOP (Årlig omkostning i procent) bliver meget høj. Ved et 30 dages lån på 500 kr. betaler man gerne 125 kr. i oprettelsesgebyr og dermed kommer ÅOP op over 1300%. I nogle tilfælde kan ÅOP være meget højere, over 1.000.000%, hvis man f.eks. halverer løbetiden til 15 dage på det ovenstående eksempel.

 

Med de enorme forskelle der er på sms lån er det vigtigt at se sig for inden man går ud og låner. Man kan med fordel søge rundt på nettet efter det billigste, og der er også penge at spare ved at ansøge direkte på nettet. Det koster ofte 30 kr. at sende låneansøgningen via sms, men disse penge kan altså spares ved at søge over nettet.