RKI lån

"Kan man opnå lån hvis man er registreret i RKI?"
Det er et godt spørgsmål og umiddelbart skulle svaret jo være nej. For er du registreret i RKI og har brug for at låne penge kan man nemt stå overfor en udfordring. De fleste låneudbydere såsom banker og sparekasser eller andre långivere tjekker ofte ens kreditværdighed i RKI inden de overhovedet begynder at overveje om de vil låne penge ud. Og samtidigt vil man af og til have brug for at opnå lånet som et lån uden sikkerhed så et RKI lån er derfor ikke altid lige nemt at få.

 

"Hvor kan man forsøge at få lån og kredit hvis man er blevet registeret i RKI?"
Hvis man er registreret i RKI registret er der et begrænset antal adgange til lån og kredit. En af dem er et hurtigt lån nogle gange også kaldet RKI lån. Prisen på RKI lån er forskellig og den kan være i den høje ende. Det er fordi at årsagen til at de fleste registreres i RKI er ens økonomi pt. er under pres og ikke alt for god. Det gør at at det bliver risikabelt for långiver at tilbyde en et lån. Det vil lånevirksomhederne selvfølgelig tage sig betalt for da de mest sandsynligt kommer til at miste penge på lånere som rent faktisk ikke tilbagebetaler deres lån. Og pengene er så tabt. Blandt andet derfor er der ofte en ret høj rente på denne type lån. Og nogle gange dertil stiftelsesomkostninger mm. RKI lån kan være et hurtigt lån men er det langt fra altid. Nogle gange kræver det at man skaber sig overblik over sin økonomi (hvilket jo altid er godt at gøre) og nogle gange skal man dokumentere nogle ting. Men der findes lånegivere som ikke stiller så store krav til hverken budget eller dokumentation. Og igen så er det noget de vil tage sig betalt for i en lidt højere rente eller et gebyr men det kan måske være det værd nogle gange.

 

 

"Er der noget man kan gøre for alligevel at opnå lån uden at det skal være et RKI lån?"
Hvis du ejer fast ejendom er det muligt at få et billig lån med sikkerhed i denne på trods af at du står i RKI. Noget andet som er vigtigt at have for øje er når man optager RKI lån er bl.a. at du blive automatisk slettet efter 5 år. Hvis du ikke kan vente så længe kan du også prøve at kontakte virksomheden du skylder penge og se om I kan blive enige om en afdragsordning mod at de fjerner dig fra RKI. Noget andet er  at du måske er uenig i kravet. Låneudbydere eller andre virksomheder kan ikke opnå at få dig registreret i RKI hvis du ikke er enig i skyldnerkravet. Så hvis du gør virksomheden og RKI opmærksom på dette fjernes din registrering i første omgang. Og så kan du forsøge at låne penge på lige vilkår med andre der ikke er registrerede som dårlige betalere og søge om eksempelvis et forbrugslån.